Majdnem egész nyáron virágzó évelő virágok

Az évelő virágok csodálatos díszei lehetnek kertünknek. Ezek a virágok egész nyáron át virágozhatnak, és nagyszerű lehetőséget kínálnak a kertünk színpompásabbá tételére. Az évelő virágok között számos olyan fajta található, amely egész nyáron virágzó évelő virágoksokáig virágzik, és feltűnő színfoltot varázsol a kertbe.

Érdemes leszögezni, hogy szó szerint egész nyáron át szünet nélkül virágzó évelő a mi éghajlatunkon nem létezik, erre valók az egynyári virágok. De vannak olyan évelők, melyek hosszú virágzási ciklussal ajándékoznak meg minket, akár hónapokon át. Melyek ezek?

Menyecskeszem (Coreopsis grandiflora)

A Nagyvirágú szépecske, vagy más néven Menyecskeszem (Coreopsis grandiflora) egy csodálatos évelő növény, amely díszítő értéke miatt egyre népszerűbb a kertészek körében. A virágai sárga vagy narancssárga színűek, és a nyári hónapokban virágoznak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet gondoskodni erről a gyönyörű növényről.

Fényigény és talaj

A Menyecskeszem szereti a napfényes helyeket, így az optimális környezet a teljes napsütéses vagy enyhén árnyékos hely. A növény jól bírja a szárazságot, de a virágzáshoz és egészséges növekedéshez rendszeres öntözésre van szüksége. Az ideális talaj enyhén homokos vagy agyagos, jól vízelvezető és tápanyagban gazdag. Azonban a Menyecskeszem a szegényebb talajokat is jól bírja, így nem szükséges túlzottan trágyázni vagy műtrágyákkal táplálni.

Ültetés

A Menyecskeszemet általában április vagy május elején ültetik el. A növényeket körülbelül 30-40 cm távolságra kell elültetni egymástól, hogy megfelelő helyet biztosítsunk a növekedésükhöz. Az ültetés előtt érdemes a talajt meglazítani és tápanyagban gazdagítani, hogy a növények megkapják a szükséges tápanyagokat.

Gondozás

A Menyecskeszem egyszerűen gondozható növény, amely csak minimális figyelmet igényel. A virágzás előtt célszerű levágni a növényt az első 5-10 cm-rel, hogy az új hajtások megjelenhessenek. Az öntözést rendszeres, de nem túlzott mennyiségben kell végezni, és csak akkor, amikor a talaj kiszáradt. Az elhalt vagy sérült leveleket rendszeresen el kell távolítani a növényről, hogy az egészséges és erős maradjon.

Zöld magazin | Majdnem egész nyáron virágzó évelő virágok

Sudárzsálya (Salvia x sylvestris)

A Sudárzsálya, vagy más néven magas zsálya (Salvia x sylvestris) egy csodálatos évelő növény, amely díszítő értéke miatt egyre népszerűbb a kertészek körében. A virágai kékes-lila árnyalatúak, és a nyári hónapokban virágoznak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet gondoskodni erről a gyönyörű növényről.

Fényigény és talaj

A Sudárzsálya szereti a napfényes helyeket, így az optimális környezet a teljes napsütéses vagy enyhén árnyékos hely. A növény jól bírja a szárazságot, de a virágzáshoz és egészséges növekedéshez rendszeres öntözésre van szüksége. Az ideális talaj enyhén homokos vagy agyagos, jól vízelvezető és tápanyagban gazdag. Azonban a Sudárzsálya a szegényebb talajokat is jól bírja, így nem szükséges túlzottan trágyázni vagy műtrágyákkal táplálni.

Ültetés

A Sudárzsályát általában április vagy május elején ültetik el. A növényeket körülbelül 30-40 cm távolságra kell elültetni egymástól, hogy megfelelő helyet biztosítsunk a növekedésükhöz. Az ültetés előtt érdemes a talajt meglazítani és tápanyagban gazdagítani, hogy a növények megkapják a szükséges tápanyagokat.

Gondozás

A Sudárzsálya egyszerűen gondozható növény, amely csak minimális figyelmet igényel. A virágzás előtt célszerű levágni a növényt az első 5-10 cm-rel, hogy az új hajtások megjelenhessenek. Az öntözést rendszeres, de nem túlzott mennyiségben kell végezni, és csak akkor, amikor a talaj kiszáradt. Az elhalt vagy sérült leveleket rendszeresen el kell távolítani a növényről, hogy az egészséges és erős maradjon.

Cickafark (Achillea)

Cickafark (Achillea) egy szép, könnyen gondozható évelő növény, amelynek virágai fehér, rózsaszín, sárga vagy vörös színűek lehetnek. A cickafarkok nyáron virágoznak, méghozzá hosszú ideig és a növényeknek számos előnyös tulajdonsága van. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet gondoskodni erről a csodálatos növényről.

Fényigény és talaj

A Cickafark szereti a napos helyeket, így a legjobb hely az, ahol a növény napfényben van. A növények nagyon ellenállóak a különböző körülményekkel szemben, így sokféle talajtípusban növekedhetnek. Azonban a legjobb eredményeket a jó vízelvezetéssel rendelkező, laza talajban érik el.

Ültetés

A Cickafarkokat április végén vagy május elején lehet ültetni. A növényeket körülbelül 30-40 cm távolságra kell elültetni egymástól, hogy megfelelő helyet biztosítsunk a növekedésükhöz. Az ültetés előtt érdemes a talajt meglazítani és tápanyagban gazdagítani, hogy a növények megkapják a szükséges tápanyagokat.

Gondozás

A Cickafarkok könnyen gondozhatók. A növények rendszeres öntözést igényelnek, különösen a forró nyári hónapokban. Az elhalt virágokat és a száraz leveleket rendszeresen el kell távolítani, hogy a növény egészséges maradjon és virágzása tovább folytatódhasson. Az ősszel a növényeket visszavágják, hogy előkészítsék őket a következő évre.

hosszan virágzó sárga cickafark

Kokárdavirág (Gaillardia sp.)

A Kokárdavirág, vagy más néven Gaillardia, egy nagyon szép és népszerű évelő virág, amelynek virágai narancssárga, vörös és sárga színűek. A Kokárdavirágok egész nyáron át virágozhatnak, és nem igényelnek különösebb gondozást. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet gondoskodni erről a csodálatos növényről.

Fényigény és talaj

A Kokárdavirág szereti a napos helyeket, így a legjobb hely az, ahol a növény napfényben van. A Kokárdavirágok jól bírják a szárazságot, és a jó vízelvezetésű talajokat kedvelik. A növények szeretik a laza, jó vízelvezetésű talajokat, és nem igényelnek túl tápanyagban gazdag talajt.

Ültetés

A Kokárdavirágokat április végén vagy május elején lehet ültetni. A növényeket körülbelül 30-40 cm távolságra kell elültetni egymástól, hogy megfelelő helyet biztosítsunk a növekedésükhöz. Az ültetés előtt érdemes a talajt meglazítani és tápanyagban gazdagítani, hogy a növények megkapják a szükséges tápanyagokat.

Gondozás

A Kokárdavirágok nagyon könnyen gondozhatók. A növények rendszeres öntözést igényelnek, különösen a forró nyári hónapokban. Az elhalt virágokat rendszeresen el kell távolítani, hogy a növény virágzása tovább folytatódhasson. Az ősszel a növényeket visszavágják, hogy előkészítsék őket a következő évre.

sokáig virágzó kokárdavirág

Réti füzény (Lythrum salicaria)

A Réti füzény, vagy más néven Fehér füzény (Lythrum salicaria) egy magas évelő növény, amelynek virágai általában rózsaszínűek vagy lila színűek. A Réti füzény kiváló növény a vízpartokra és az árkokra, de a kertben is nagyszerűen mutat. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet gondoskodni erről a gyönyörű növényről.

Fényigény és talaj

A Réti füzény jól bírja a napos vagy félárnyékos környezetet. A növény kedveli a nedves vagy vizes talajt, így vízparti környezetben érzi magát legjobban. Azonban a Réti füzény jól bírja a szárazabb talajokat is, így kertben is el lehet ültetni, de ehhez rendszeres öntözésre van szükség.

Ültetés

A Réti füzényt április vagy május elején lehet ültetni. A növényeket 30-40 cm távolságra kell ültetni egymástól, hogy elegendő helyet biztosítsunk a növekedésükhöz. Az ültetés előtt érdemes a talajt meglazítani és tápanyagban gazdagítani, hogy a növények megkapják a szükséges tápanyagokat.

Gondozás

A Réti füzénynek minimális gondozást igényel, és rendkívül ellenálló növény. A növények rendszeres öntözést igényelnek, különösen a forró nyári hónapokban, hogy a talaj nedves maradjon. Az elhalt virágokat és a száraz leveleket rendszeresen el kell távolítani, hogy a növény egészséges maradjon és virágzása tovább folytatódhasson. Az ősszel a növényeket visszavágják, hogy előkészítsék őket a következő évre.

hosszan virágzó évelő

 

 

Kertnet
Author: Kertnet