Zöldhulladék szállítás Érden

Az “Itt a zöldjárat” nevű kampány részeként, éves gyűjtési ütemtervet hirdettek meg Érden a zöldhulladék összegyűjtésére. A kampány célja, hogy segítsen csökkenteni a kerti hulladék illegális lerakását, valamint ösztönözze az embereket a szelektív hulladékgyűjtésre és az újrahasznosításra.

Az éves ütemterv szerint a zöldhulladék gyűjtése havonta egyszer történik, az év különböző időszakaiban változó napokon és időpontokban. A zöldhulladék gyűjtésére kijelölt napokról az Érdi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. időben tájékoztatja az érintett lakosságot.

A zöldhulladék gyűjtése során csak az arra kijelölt zsákokat és edényeket kell használni, és fontos, hogy a hulladék ne tartalmazzon más anyagokat, például műanyagokat vagy fémeket.

Mikor lehet átvenni a zöldhulladékgyűjtő zsákokat?

A  zsákokat februártól lehet átvenni az ÉTH Diósdi úti ügyfélszolgálati irodáján (nyitva tartási időben H: 8-20-ig Sz: 8-16-ig P: 8-12-ig (12:00-12.30 ebédidő)) és a Sas u. 2. szám alatti hulladékudvarban (H-P: 8-16-ig).

Ingyenesen egy háztartásnak 30 darab zsákot jár, ezen kívűl lehetőség van további zsák vásárolására.Nem árt tudni, hogy az ingyenes zsákok átvételéhez egy NHKV Zrt. számla vagy csekk szükséges.

Mit lehet kihelyezni a zsákokban?

KIZÁRÓLAG fű- és lombhulladék rakható ki a zsákokban.

A zsákokon felül ingatlanonként továbbra is 3 köteg gallyat 1 m-es darabokban kötegelve elszállítanak. Nem árt tudni azt sem, hogy fatuskót, fatörzset nem visznek el.

Zöldhulladékszállítás érd

Zöldhulladék szállítás Érd 2023 menetrend

A zöldjáratok áprilistól indulnak. Az ütemezés az ÉTH honlapján  olvasható, ráadásul felhasználóbarát, új formában. Csak írjuk be keresőmezőbe írjuk be az utcánk nevét, és máris megjelennek a 2023-as információk egész novemberig. A kijelölt gyűjtési napon legkésőbb reggel 7 óráig  kérik kihelyezni a zöldhulladékgyűjtő zsákokat az ingatlanok elé.

Kertnet
Author: Kertnet