Régiségek a kertben

A régiségek sokféle szerepet betölthetnek az életünkben. Egyesek csak múzeumokban látnak antik tárgyakat, míg mások ezek között élik le az életüket. De ha ez utóbbi nem is igaz ránk, jó eséllyel megbújik egy-egy régi érdekesség a lakásunkban, vagy éppen a kertünkben.

Sokan szeretik régebbi holmikkal körülvenni magukat, és ehhez nem is feltétlenül kell gyűjtőnek lenni. Egy 100 éves porcelán, festmény, vagy más régiség jól megfér egy viszonylag modern lakásban is, sőt, megtörik a mai tárgyak egyhangúságát.

Hasonlóképpen van ez a kertekkel is. A zöldellő növények és különböző színekben pompázó virágok már önmagukban is szépek, de ezt azért még lehet fokozni. És nem csak olyan dolgokkal, mint például egy kerti tó, hanem akár régi, retró tárgyakkal is. Persze nem kell egyből ronda, giccses kerti törpékre gondolni, vannak ezeknél sokkal hangulatosabb dolgok is.

kert-regi-06

Jól jöhet például egy régi kerti pad, ami nem csak feldobja a látványt, de használati értékkel is bír. Hasonlóan szépen mutat egy réz csaptelep a kertben, vagy egy valamilyen szobor, ami lehet kőből vagy akár gipszből is. Ha kicsit mohás, az sem baj, sőt, ekkor lesz igazán hangulatos. Idővel akár a növények is benőhetik ezeket a kerti tárgyakat, részben vagy teljesen, de ha csak egy kicsit sejtelmesen látszanak is ki, már nem volt fölösleges odahelyezni őket.

Néhány további ötlet képekben:

kert-regi-03 kert-regi-02 kert-regi-01 kert-regi-10 kert-regi-09 kert-regi-08 kert-regi-07 kert-regi-06 kert-regi-05

Jól látható tehát, hogy szinte bármilyen régies tárgy jól mutathat a kertünkben, ha megfelelően helyezzük el, legyen szó akár egy patinás locsolókupáról, egy kőből készült virágtartóról, vagy egy rozzant, rozsdás szekérről. Ne legyünk restek, kutassunk fel különböző régiségeket és próbájuk meg feldobni vele a környezetünket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.